Register now to get rid of these ads!

Technical wiring problems

Discussion in 'The Hokey Ass Message Board' started by flatmotor40, Jul 5, 2017.

  1. flatmotor40
    Joined: Apr 14, 2010
    Posts: 539

    flatmotor40
    Member
    from georgia

    Put a new wiring harness in my 55 Chevy.Now the tail lights both wires tail and turn wires are grounded to the body with switch off.My engine check light comes on when you use turn signal lever in the right side .I think it is the headlight switch it is the original one on the 55.It has a PI that is why I have a check engine light.Thanks for help
     
  2. henry's57bbwagon
    Joined: Sep 12, 2008
    Posts: 676

    henry's57bbwagon
    Member

    You had better remove all wires and rewire the car, a lot has been miss-wired. Sounds like you did not follow the instructions. I have wired quite a few, some with kits and some by my own making, and it is almost impossible to mix up if the kit is correct and followed.
     
  3. 302GMC
    Joined: Dec 15, 2005
    Posts: 6,268

    302GMC
    Member
    from Idaho

    Take the bulbs out & re-check ... What's a PI ?
     
    rust runner likes this.
  4. 325w
    Joined: Feb 18, 2008
    Posts: 5,378

    325w
    ALLIANCE MEMBER
    from texas

    Who's kit did you use? AAW has very detailed instructions/picture to go by! How did you decide the tail and turn are grounded. Their ground is thru the housing to the body. The light socket could be in the wrong hole in the dash.
     

  5. Davyj
    Joined: Jul 11, 2011
    Posts: 442

    Davyj
    Member

    you need to disconnect one thing at a time to find where the problem is, work slowly and keep track of what you disconnect and reconnect before moving to the next item. If you disconnect the wire to the tail lights from the headlight switch does the problem go away?
     
  6. Flathead Dave
    Joined: Mar 21, 2014
    Posts: 2,987

    Flathead Dave
    ALLIANCE MEMBER
    from So. Cal.

    Take it to AAMCO to get that check engine light diagnosed.....SORRY, I had to.

    I would check and double check the wiring or re-do it. Take your time if you check your procedure. I don't know about the headlight switch. Might just be wired wrong.
     
  7. flatmotor40
    Joined: Apr 14, 2010
    Posts: 539

    flatmotor40
    Member
    from georgia

    It is a Speedway harness I know they don't make it but I didn't use the headlight switch that came with the harness because the know will not match the 55.I've wired 3 other cars with different name brands and no problems.That s a TPI that I had on it since 90's.Will get back to it today after I go get a set of tire for the Model A.I will disconnect the headligh t switch and go from there.The 2 wires at the taillight are both hot with switch on.That leads me to headlight switch.Thanks for help
     

Share This Page

Register now to get rid of these ads!

Archive

Copyright © 1995-2020 The Jalopy Journal: Steal our stuff, we'll kick your teeth in. Terms of Service. Privacy Policy.

Atomic Industry
Forum software by XenForo™ ©2010-2014 XenForo Ltd.