Register now to get rid of these ads!

Hot Rods temp gauge issue??

Discussion in 'The Hokey Ass Message Board' started by metalman, Aug 23, 2017.

  1. metalman
    Joined: Dec 30, 2006
    Posts: 3,280

    metalman
    Member

    Hey guys. I got a 51 Ford F1, original gauges. 12V neg ground conversion, Runtzs on each gauge. Oil and gas work as normal. Temp gauge is acting weird, sit on full hot while ignition is off, goes to cold when ignition is on. Ground the sender post, nothing happens. Nothing changes with or without the sender(s) hooked up. I assume the gauge is bad but never had one go full on while off, anytime had a bad gauge it just didn't work. Just want to confirm I'm not missing anything before I go on a hunt for another gauge.
     
  2. BJR
    Joined: Mar 11, 2005
    Posts: 6,900

    BJR
    Member

    Check the ground for the temp runtz again, also try swapping one of the other runtz that you know works to the temp gauge.
     
  3. olscrounger
    Joined: Feb 23, 2008
    Posts: 4,233

    olscrounger
    ALLIANCE MEMBER

    Dont know about that year but stock 40 gauges are on hot with key off if working properly-I have 5-6 runtz units in a drawer somewhere new never used if you need some
    Tim
     
  4. metalman
    Joined: Dec 30, 2006
    Posts: 3,280

    metalman
    Member

    Runtz is working properly. Dumb questain, this temp gauge shouldn't be full hot while the key is off should it? I mean that's not normal on a 51 F1 is it?
     

Share This Page

Register now to get rid of these ads!

Archive

Copyright © 1995-2021 The Jalopy Journal: Steal our stuff, we'll kick your teeth in. Terms of Service. Privacy Policy.

Atomic Industry
Forum software by XenForo™ ©2010-2014 XenForo Ltd.