Register now to get rid of these ads!

Scratching My Head

Discussion in 'The Hokey Ass Message Board' started by bigs merc, Dec 10, 2008.

  1. bigs merc
    Joined: Dec 8, 2008
    Posts: 183

    bigs merc
    Member

    I have a '64 mercury with a 390 and a four barrel. just had the engine and transmission rebuilt and a new edelbrock 600 put on it. It was starting to cut out so i had the carb checked and it came back fine. And now it won't even start. what should I do:confused:?
     
  2. Larry Pearsall
    Joined: Apr 7, 2007
    Posts: 1,462

    Larry Pearsall
    Member

    Points or aftermarket Dist? Check points and timing... Check points for spark with key on then check plug wire while eng. turns over..
     
  3. Malcolm
    Joined: Feb 9, 2006
    Posts: 7,516

    Malcolm
    Member
    from Nebraska

    Exactly. I've had similar problems and traced them back to the ignition. Also, keep in mind, there is a factory ballast resistor wire under the dash. Not knowing this, when I put electronic ignition in my Galaxie, I added a ballast resistor in-line under the hood and dropped the voltage to the point where it'd cut out once in a while....

    Good luck - let us know what you find out...

    Malcolm
     
  4. It's really a bitch trying to diagnose long-distance like this. BUT, I'll chime in with----to start a combustion engine, you need 3 things: fuel, compression, and spark. Sorry, but ya gotta start somewhere:cool: PS-whadda ya mean it cuts out?
     
    Last edited: Dec 10, 2008
    Register now to get rid of these ads!

  5. 29nash
    Joined: Nov 6, 2008
    Posts: 4,544

    29nash
    BANNED
    from colorado

    give us some clue after you have verified its got spark to plugs, gas to the carb, and motor turns over when you hit starter.
     
  6. MoparManiac2008
    Joined: Dec 10, 2008
    Posts: 3

    MoparManiac2008
    Member
    from so cal

    what he means by "cut out" is that it would idle fine, actually, it would fire right up and idle great, but when you gave it gas it wouldn't rev up. I told him, and still believe it is fuel delivery. It just sounds like it is starving for gas. but, I don't know about it not starting anymore
     

Share This Page

Register now to get rid of these ads!

Archive

Copyright © 1995-2020 The Jalopy Journal: Steal our stuff, we'll kick your teeth in. Terms of Service. Privacy Policy.

Atomic Industry
Forum software by XenForo™ ©2010-2014 XenForo Ltd.