Register now to get rid of these ads!

Do I need a sender for a ST 602 Sun Tach?

Discussion in 'The Hokey Ass Message Board' started by Tony Travers, Dec 20, 2011.

  1. Tony Travers
    Joined: Jan 11, 2010
    Posts: 63

    Tony Travers
    Member

    Howdy
    I believe this is a ST 602 Sun Tach. Do I need a sender for it? it has 4 wires- red yellow and green in a light brown insulation and a single gray wire.
    Cheers
    Tony

    [​IMG]
     
  2. Tony Travers
    Joined: Jan 11, 2010
    Posts: 63

    Tony Travers
    Member

    NO body can help me?
     
  3. Muttley
    Joined: Nov 30, 2003
    Posts: 18,376

    Muttley
    Member

    What does the tag on the back of the tach say?
     
  4. Tony Travers
    Joined: Jan 11, 2010
    Posts: 63

    Tony Travers
    Member

    There is no tag on the out side
     
    Register now to get rid of these ads!

  5. phat rat
    Joined: Mar 18, 2001
    Posts: 4,317

    phat rat
    Member

    Take the tach out of the cup, the terminals will be marked as to where they go. Also on the back it will tell you whether or not you need a transmitter.
     
  6. richie rebel
    Joined: Oct 8, 2007
    Posts: 1,184

    richie rebel
    Member

    yes, you need a sending unit the black box,about 3"x6" in size
     
  7. Larry T
    Joined: Nov 24, 2004
    Posts: 7,679

    Larry T
    Member

    The only way you're gonna know which tach you have for sure is to take the tach out of the cup. It's no big deal, take the two acorn nuts off and pull it out. The 502 and 602 have about the same face, 502 takes a transmitter, 602 doesn't (I think).
    The tachs that take the transmitter have a positive and a negative wire coming off the tach and a wire going to the light. That's all. The one piece tachs have a power wire, light wire, wire to the coil, and ground wire.
    This is off the top of my head, so take it for what it's worth (not much).
    Larry T
     
  8. Tony Travers
    Joined: Jan 11, 2010
    Posts: 63

    Tony Travers
    Member

    Thanks to all - I pulled the cup off and it's obvious it doesn't need the box.
    Cheers
    Tony
     
  9. Shaggy
    Joined: Mar 6, 2003
    Posts: 5,208

    Shaggy
    Member
    from Sultan, WA

    So anouther related question, on the ones that dont need a sender, are they switchable for 4,6, and 8cyl??
     
  10. Tony Travers
    Joined: Jan 11, 2010
    Posts: 63

    Tony Travers
    Member

    This one wasn't
     

Share This Page

Register now to get rid of these ads!

Archive

Copyright © 1995-2020 The Jalopy Journal: Steal our stuff, we'll kick your teeth in. Terms of Service. Privacy Policy.

Atomic Industry
Forum software by XenForo™ ©2010-2014 XenForo Ltd.