Register now to get rid of these ads!

3 speed trans help

Discussion in 'The Hokey Ass Message Board' started by espi1, Mar 24, 2013.

  1. espi1
    Joined: Dec 17, 2008
    Posts: 20

    espi1
    Member

    I have a 52 chevy hardtop with an upgraded 302 inline 6 and original 3speed with a mcleod clutch. Linkages all working properly and clutch adjusted many times. But when the car warms up the clutch won't disengage. Any experience with this?
     
  2. 226 flattie
    Joined: Jan 6, 2009
    Posts: 307

    226 flattie
    Member
    from orange,ca

    Sounds like you have a bad clutch.
     
  3. espi1
    Joined: Dec 17, 2008
    Posts: 20

    espi1
    Member

    actually tried 2 new clutches
     
  4. Okatoma cruiser
    Joined: Feb 9, 2013
    Posts: 177

    Okatoma cruiser
    Member
    from Ms

    If you put it in gear with the motor off- hold the clutch down and start the motor, does it creep ahead or lurch?
     
    Register now to get rid of these ads!

  5. espi1
    Joined: Dec 17, 2008
    Posts: 20

    espi1
    Member

    thanks okatoma. we figured out that the clutch wasn't disengaging because of all the customizing that was done from the pedal linkage to the clutch before we got the car. Pretty much the linkage is not giving us enough distance to disengage, so spome customizing will have to be done
     

Share This Page

Register now to get rid of these ads!

Archive

Copyright © 1995-2020 The Jalopy Journal: Steal our stuff, we'll kick your teeth in. Terms of Service. Privacy Policy.

Atomic Industry
Forum software by XenForo™ ©2010-2014 XenForo Ltd.